dissabte, 25 de juliol del 2009

CRANS-MONTANA BIG 561


Em traslado amb el cotxe a la localitat de SIERRE, des.de on encaro la pujada a CRANS-MONTANA. 1.495 mts d'alçada i un desnivell de 941 mts mitjana del 7% i màxima del 12%
Despres de tants dies pujant ports, el cos ja s'ha acostumat a l'esforç diari, i l'he pujat molt be, tot i la llauna del exces de transit.
CRANS-MONTANA es una localitat turistica per a "millonettis" aquí els cotxes que es veuen son Ferraris o Porches, camps de golf a 1.500 mts, hotels de luxe i botigues exclusives, son el panorama que es veu dins un paisatge impresionant.
El llac que hi ha al "poble" es digne d'admirar per la seva bellessa.


PAS DE MORGINS. BIG-572


Tornem cap a França peró de cami parem per que puga pujar el PAS DE MORGINS. Tambe es un punt fronterer, aixi com una estació d'esquí, el transit també es important pero sense arribar a ser angunios.
16 km 945 mts de desnivell mitjana del 5% i màxima de 11%. Es l'últim port que faré a Suissa i el disfruto especialment.


COL DE L'ENCRENAZ BIG-272


Ara ens em instalat a prop de MORZINE localitat molt turistica i amb gran afició al ciclisme, pero no al de carretera sino al M.B. de descens. Fins a 7 botigues dedicades integrament a les bicicletes de descens vaig comptar a MORZINE, on per altra banda no hi avia manera de trobar res en quant a bicis de carretera.
Doble sessió de ports avui, el primer el COL DE L'ENCRENAZ. perdut en mitg del Alps aquet port semidesconegut fins hi tot per els mateixos habitants de la zona, es d'una duressa espectacular, carretera estreta, semidesertica, 15 km de llargada, 5,3% demitjana i màximes de fins al 14%, per exprimir-se de debo en solitud.

COL DE LA RAMAZ. BIG-271


Baixant del COL DE L'ENCRENAZ, empalmo amb la carretera que ve de TANINGES i porta cap a PRAZ DE LYS i cap al COL DE LA RAMAZ.
16 KM 6% de mitjana i 14% de màxima. no si val a possar el peu a terra i hi ha estones on es pateix de valent, passat PRAZ DE LYS un altra estació d'esquí, tenim una de les panoramiques més impresionants del MONT BLANC.

COL DE LA JOUX-PLANE. BIG-274


Les previsions meteorologiques, diuen que avui sera l'últim dia de bon temps i despres tindrem un espai de quatre dies de pluja, per la cual cosa avui torna a tocar ració doble.
El primer port del dia es el COL DE LA JOUX PLANE, si on Valverde va guanyar a Amstrong.
749 mts de desnivell llargada de 11 km mitjana del 6% màxima de 13 %.
Durissims els primers kilómetres, que no deixen ni escalfar com convindria, ja em trobo amb tota la traca possada i gairebe no em moc de lloc. Despres la pujada es va "normalitzan", i al arribar a l'estació d'esqui, hi ha una baixada de mes d'un kilómetre per encarar l'últim tram i arribar al cim.
Os asseguro que mai no habia vist una cosa com aquella, l'imatge del MONTBLANC allí devant, tant proper, tant cobert de neu, tant impresionant, es d'aquelles que et deixen garratibat.

AVORIAZ ( COL DE LA JOUX VERTE ) BIG-273


Baixo de la JOUX PLANE i encaro l'estació d'esqui estrella de la zona AVORIAZ, tambe conegut el alt com a COL DE LA JOUX VERTE, 14 km 840 mts de desnivell, mitjana del 6% i màxima del 121%.
Amb la certessa d'uns quants dies de descans per endavant (quatre ja que em decidit anarnos-en a Paris mentre duri el mal temps) , m'entrego a fons a la pujada, hi ha molts ciclistes, i la sort fa que a mi no m'en agafi cap, i en canvi jo si que n'enxampo uns quants cosa que es bona per la moral.
El darrer port dels Alps, per aquest any em va deixar molt bon regust.

PUERTO DE URBASA. BIG-416CIMA NA-11


De Morzine a Paris i de Paris a Navarra, concretament a ETXARRI-ARANAZ. hi ha un parell de ports puntuables per la CHALLENGE BIG i tambe per al RETO CIMA, que s'han de pujar en aquesta zona.
El primer el PUERTO DE URBASA, port molt bonic, plagat de revolts, hi molta fàcil de fer.
de fet es nota la forma que m'an deixat els esforços fets als Alps.

ATXUETA (S.Miguel de Aralar) BIG-414 CIMA-NA-03


Avui surto de ETXARRI i m'en vaig cap a UHARTE ARAKIL d'on comença la pujada a ATXUETA, més coneguda com MONASTERIO DE SAN MIGUEL DE ARALAR.
Aquesta si que es una pujada bestia, 12 km al 7% de mitjana i el 18% de màxima, carretera estreta i formigonada, on t'has d'emprar a fons. Prop del cim s'empalma amb la carretera que puja al monestir des-de SALVATIERRA, aquesta asfaltada, i no tant dura.
Es el port mes dur dels que conec de Navarra.

PUERTO DE LARRAU. BIG-420 CIMA NA-01


Ahir a la tarda, varem fer el trasllat de ETXARRI-ARANAZ fins a OCHAGAVIA última part del nostre periple d'aquest estiu. El primer port que faré es el "temible" LARRAU.
No vull pecar de "xuleria" pero el LARRAU em va decepcionar, no te comparació amb el ATXUETA pujat ahir, l'unic que va complicar la pujada (11 km) va ser el fort vent que passat el tunel del final era irrersistible, i si no arriba a ser per que mi vaix trobar a uns excursionistes, jo sol no agues pogut pas fer la foto de rigor.
Potser venin de Balaguer el LARRAU m'agues impresionat més, peró despres de lo que he vist aquet mes.........


ALTO LAZA.


Nomes quatre km de pujada que baixant del LARRAU , es fan sense donarte'n compte.