diumenge, 26 de juliol del 2009

COL DU PETIT SANT BERNARD



650 km al nord de PRADA DE CONFLENT, es troba la localitat de BOURG SAINT MAURICE. al cor del Alps, una de les ciutats més clasiques i conegudes pels ciclistes com a base per afrontar nombrosses escalades als ports de la zona.
Ahir varem viatjar tot el dia amb la nostra petita caravana i ens hem instalat al camping de la ciutat, que per cert es meravellos, un dels indrets més bonics que he vist mai i os asseguro que ne vist molts.
He decidit començar la meva estada als Alps pel COL DEL PETIT SAINT BERNARD el més assequible en quant a dificultat del quatre que tins l'intenció de pujar aquí.
Son 30 km de port, si, molt llarc peró l'avantatge es que els percentatges no son molt elevats, la mitjana es queda amb el 5% i la màxima no passa del 8%. Si s'esta fort es pot pujar depressa (he vist un alemany que semblava que portes un cohet al cul), peró com davant d'aquets col.lossos la força no es mai suficient, ens ho pendrem al tran-tran. Son gairebe 2 hores d'ascensió, el paisatge paga la pena, les vistes al massis del MONTBLANC son realment espectaculars.
Diu la llegenda que per aquet lloc va passar l'ANNIBAL, amb el seu nombros exercit i una trentena d'elefants. ( pobrets com ho devien de passar, segurament pitjor que jó).