diumenge, 26 de juliol del 2009

COL DE L'ISERAN BIG-286


L'ISERAN es el port insignia d'aquesta zona dels Alps, te la disputa amb la BONETTE RESTEFOND per la supremacía com a port mes alt dels Alps i en consequencia d'Europa.
La BONETTE TE 42 mts. més d'alçada peró es degut a que Napoleó III va fer fe un kilómetre més de carretera sense calgué, donant el tomb a una punta propera, per batre el record d'alçada. Peró aquí diuen que el pas en transit de l'ISERAN es més alt que el de la BONETTE.
50 kms. des-de BOURG SAINT MAURICE mitjana del 5% màxima del 10%. es un port realment llarc, amb molt transit de vehicles sobre tot fins a VAL D'ISERE, gran centre d'esqui, igual que TIGNES, la capital mundial d'esqui d'estiu. Aquí es veuen autocars sencers de gent jove anant a esquiar al mes de Juliol com si fossím en ple hivern.
A partir de VAL D'ISERE resten 17 kms fins al cim, que son els més bonics, el transit afluixa i molt i es veuen un paisatges aeris de la vall de l'Isere impresionants. En aquesta alçada i fa fred per lo que conve estar preparar d'equip i tot i aixo passes fred a dalt no hi feia gens de bó i baixaqnt ja no t'explico.
Peró tot paga la pena per tenir un dels mes grans "al sarró".